Summa sidvisningar

lördag 18 december 2010

Sovmorgon och en flaska Moët


Lördag 18 december
Jag har packat deras väskor och pappan är nog framme med dem på korttidsboendet vid det här laget. Den här gången ska de sova över två nätter på raken. Gulp! Som om det inte vore nog ska de båda minsta barnen också sova borta, hos mormor och morfar. Inte utan att det skapar en viss prestationsångest hos mej. Nu ska vi göra allt det där vi inte hinner eller kan, jag och maken, när vår trånga lägenhet är full av barn. Jag spånar; ta in på hotell? Bjuda in oss någonstans? Bio? Äta på restaurang? Vi bollade och planerade, eller maken sa "Om du vill det så" till alla mina förslag.
Söndag 19 december
Nu när jag skriver detta har jag facit.

Vi åkte till Birsta för några ärenden, jag handlade mat hungrig så det blev mycket smått och gott. Sedan satte vi oss till bords, åt och drack och njöt av lugnet.

Sedan körde jag ett vardagrumspass som jag fått i hemläxa. Efter det skulle jag bara luta huvudet ett litet tag och vips så var klockan 21.00.

Fast besluten om det skulle umgås denna kväll reste jag på mej men framåt tolvtiden kom john blund igen.

På morgonen när vi för en gångs skull inte behöver passa barn ringer makens jobb och det är bara för honom att ge sej iväg.

Jag ligger kvar en timme till och stiger upp för mitt bästa mål på dagen, frukost, sedan går jag tillbaka till sängen och zappar igenom alla tv-serier med pålagda skratt. Jag kan inte svära på att jag höll mej vaken hela tiden...

Det blev ingen restaurang eller flott hotell och gissa om jag är nöjd! För tjusningen ligger ofta i själva planeradet och längtandet. Inte nödvändigtvis det som verkligen blev.

Synd om maken bara som blev tvungen att stiga upp och gå på jobbet.