Summa sidvisningar

onsdag 14 juni 2017

Pass på!

Började dagen med att kolla runt lite efter bästa möjliga resrutt och tid för ungdomarna då det bär i väg till Danmark till veckan. Efter att ha hittat flygresor som skulle kunna funka uppstod nästa problem - det ska visst has pass när en flyger. Även om det gällde Göttellaborg så måste det finnas något som visar att en är den en säger sig vara.
Synd bara att Nikes pass går ut i dagarna och att polisen har arslet fullt av sådana som vi, som inte har fixat pass i god tid. Inte heller yngstens pass gällde särskilt länge till.
Efter sisådär ett par tre samtal med polisen så sa en vänlig röst att: men kan ni komma i morgon klockan 11? Och jag insåg att det var precis när skolavslutningens sista skälvande skulle äga rum. "Jamen kom till klockan tre då," sa hon i andra änden.
Halleluja. Och det blev bättre än så. För medan vi pratade ramlade det in några återbud och plötsligt fanns det tid för båda tjejerna att fotas och grejas. Samma dag! 12.50 och 13.50.
Jag ringde Nikes skola och vi bestämde att träffas hos polisen tio minuter innan eftersom de ändå skulle ut på prommis vid den tiden.
Bruttan var på plats före mej och satt med sin telefon och surfade runt när jag sladdade in.
Det var kö men de höll tiden och det blev vår tur. In i "båset" det bar. Söta fröken fräken var med noterna - det här har hon gjort förut. Men visst blir det bättre bilder om man lirkar upp tungan i näsan? Mer porträttlikt liksom. Eller om man diggar "Margareta" med Sten&Stanley samtidigt som man visar sitt gillande genom att head banga, hard core. . Det blir mer rörelse i fotot då, eller hur? Tycke donnan.
Till slut tog konstapeln fram en mindre digitalkamera och Nike fick special photo för sitt pass. Det tog en halvtimme men kändes som tre timmar. Både jag och pedagogen som var med, anlade fräscha, rosiga kinder på kuppen. Men enligt säker källa borde dokumenten vara färdiga att hämta innan torsdag så det var värt varenda svettfläck och droppe.
Efter det var det bara att plocka upp nästa kid för samma procedur - fast den här gången tog det fem minuter. Båda blev lika bedårande på sin pass i alla fall. (Gamla passen på bilden)