Summa sidvisningar

lördag 23 april 2011

Ingen walk in the park men ack så härligt
Medan pappan for till landet med farfar och Mackan för att hämta ner sin mc tänkte jag öva "gå och handla, sen till lekparken" med storasyster och lillasyster. Vi började på favoritaffären för den mindre - Toys 'r us.
Det är bara att nollställa sej själv och låtsas som om det är vardagsmat och ingen big deal. Nike hatar nämligen att gå i leksaksaffärer, stackarn för det gör vi rätt ofta på våra semestrar. Vi stegade in och lillan tog sikte på Littlest petshop-hyllan. Där kan hon stå och välja i en halvtimme om hon får. Det kan inte Nike. Efter ett par minuter började hon låta mej förstå att det var boooring och ville vidare. Vi gick till Dora-avdelningen, eller vad man ska kalla det. Nike har nämligen fått smak på en Dora-docka efter att ha fått testat en kompis docka på skolan.

Och då blir man ju så glad, som autistförälder, att det finns en leksak som intresserar! Och som dessutom används till det den är ämnad för. Ja, så gott som då. Hon blev jätteglad och gick och bar på dockan hela tiden tryckandes på knappen. "Vi gjorde det, vi gjorde , vi gjorde det. Hurra!" Ända tills vi äntligen skulle gå därifrån. Och som vanligt alla blickar på oss. Det hör liksom till.

Sen for jag och Nike för att handla lite mjölk bara, så lillasyster var hemma med storebror nr 2.


Det gick hyfsat bra hela vägen, ända fram till mejeriavdelningen. Då ville hon få mej att fatta hur viktigt det var att vi faktiskt köpte juice. Och inte vilken juice som helst utan Glocken Gold multivitamin, som tyskbördade farmor alltid hade medan hon levde.


Jag tyckte själv att jag var tydlig och förmedlade "ja, vi ska köpa juice men tar ett par liter mjölk och ett tolvpack ägg först, eftersom det liksom ligger efter vägen". Dramaqueen Nike accepterade icke, too many words, och började skalla sej själv så alla de andra kunderna kom av sej i valet mellan Arla eller Milko. Det var bara att ta tetran i vacker hand och och mjölken sedan. Då var det bara chips/läsk/popcorn-avdelningen kvar innan betalning. Phiu.


Klackarna i backen igen. 'Cocacola m å s t e vi ha, morsan, kom i g e n nu!' Skulle hon ha sagt om hon kunde snacka. Jag föll till föga och köpte coop x-tras egen läsk. Nöjd kund fick jag vid min sida då.


Hela upplägget kretsade kring en utlovad glassbelöning, så väl framme vid kassorna/frysdiskarna fanns inget annat att göra än köpa svindyr gb-glass pack. Gb-sandwich och päronsplit samt en Twister. Nike var mer än tydlig med att en Twister skulle göra hennes dag. Suck. Sedan betalade vi. Prisa nån för shop-express. Kan inte föreställa mej hur det skulle gått i en 'vanlig' kö.


När vi kom hem fortsatte jag utmana mej själv. Här skulle det gås ut i lekparken. Kosta vad det kosta vill.

Nike var med på noterna och lillasyster och hon fick upp världens fart på gungorna. I säkert tio minuter gungade flickorna medan jag satt och njöt i grässlänten. Idyll!


Sedna ville stora fröken åka rutschkana. Hon var lite feg för en gångsskull och tvekade länge trots lillasysters uppmuntrande ord. "Åk då Nike, hur svårt kan de va?". Tillslut tappade hon väl greppet och svischade ner. Och fick smak på farten så hon åkte några gånger till, tills plötsligt fan flög i henne och hon tvärvände och stack iväg över kullen, barfota. Skorna hade hon tappat vid gungningen. Och jag efter, med dojjor så det gick bra att komma i kapp innan hon hunnit för långt. Jahapp. Det var den lekparksvistelsen det. Men jag känner mej rätt nöjd och kompetent ändå. Utifrån mina förutsättningar :)