Summa sidvisningar

fredag 22 juni 2018

Midsommar. Punkt.

En bieffekt av att ha en familjekonstellation med diverse knasar är att högtider ofta går rätt obemärkt förbi. Vi har gjort tafatta försök att delta i diverse festligheter genom åren men det har för det mesta slutat med att jag burit vrålande kid över axeln och långt därifrån eller svettig försökt få en autist att förstå hygget med att umgås med olika kära släktingar och äta gott. Nike till exempel, spenderade en julafton i dunjacka och vinterkängor i väntan på att få lämna mormfars julfirande.
Oumbärliga assistenter ger dock inte upp så lätt utan  de var fast besluten om att fröken skulle få se Midsommarfirande a la Norra Berget. Sönnsvalls svar på Skansen. 
Joråsatt. 
Jag körde kvartetten bestående av 2 ggr assisar och 2ggr knasar till festligheterna och lämnade en motvillig Nike och positiv Malcolm på berget med assisarna. 
Härligt tänkte jag, äntligen ska na få hoppa grodor och se missommarstång.
En halvtimmer tog det innan assis ringde och meddelade att det här gick ju inte så bra. Fröken Högdahl hade helt sonika slagit rot mitt i vägen och busslast efter busslast såg den kinkiga damen - vars vrede bottnar i en djupt rotad getskräck - sitta och flaxa på asfalten.
 Med fara för sin egen rygg hade assis nr 1 lyckats att dra henne från trafiken till väggrenen och jag fann ingen innan råd än att köra dit hennes rullstol. Ja, hon har en sån just för sådana här tillfällen. (Hör ni det, ni som nekar p-tillstånd...)
Snacka om nöjd donna när hon placerade sitt arsle i den och fick bli körd upp över Norras backar. Inte ens getter tycktes avskräcka då.
Naturligtvis började det att regna, vi pratar ju midsommar här, så det var bara att åka dit och hämta hem gänget igen. 
Väl hemma fortskred kvällen som vilken annan fredag som helst. Malcolm smygkörde en maskin tvätt innehållande en handduk och två strumpor. Dosering 1 plus 1 paket nyköpt vittvättmedel. 
Jag gick ut med vovven med en bajspåse. Naturligtvis gjorde han nr 2, 2 gånger. Jag försökte recycla påsen och fick skit i ena näven. För att komma i håg att inte ta i något med den plockade jag en blomma som jag krampaktigt höll i resten av promenaden. 
Skippade att lägga den under kudden.