Summa sidvisningar

tisdag 4 januari 2011

Vad är det med Nike och norska?


De kan mer än man tror ibland de här små knasluvorna. När Malcolm kör sitt flightsimulator på datorn och man tycker hans fingrar och händer jobbar minst sagt ostrukturerat så lyckas han ändå landa och han fixar att ta fram olika planmodeller och så vidare.
Nike gillar att surfa och det får hon göra både hemma och på skolan. Hon kan föra en mus och klicka rätt i enkla dataspel också. Det kan fascinera mej, hur de kan fixa det; titta på skärmen och föra musen rätt samtidigt. Supercoolt!
När Nike kollar på film gör hon det på sitt sätt. Hon kan spola samma scen fram-och-tillbaka hur mycket som helst, och från exakt samma bildruta varje gång. Både på vhs och dvd. Och man försöker lista ut vad det är som tilltalar så. I Pippi är en av favoriterna när de hoppar i vattnet från en eka och det skvätter vatten så det står härliga till. En annan när de är på tivoli och kastar bollar på tallrikar så det krasar.
Det kan också vara ett litet ploppljud i Bamse som är värt en Oscar i hennes ögon.
En annan sak som hon är en fena på, och som vi inte har listat hur hon gör, är att byta språk på dvd:n utan fjärrkontroll. På något magiskt sätt lyckas hon trycka på själva spelarens knappar så den stegar till norska. För det enda som är bättre än när Pippi hoppar i vattnet med kläderna på, är när Pippi och c/o gör det på norska.
Bamse får gärna tala danska också, det gör bara björnen ännu mysigare, enligt fröken Högdahl.
Idag satt vi och you-tubade på Lazy town-klipp och ni skulle ha sett hennes ansikte när vi fick upp Piratsången på norska. Hela tjejen strålade och hon kunde bokstavligen inte sitta still utan blev till slut tvungen att resa sej upp i en typisk vaggande Nike-dans!